Рецепты для нехочухи
Мы звездно-полосатые, или немного о нашей жизни вТворожная-манная запеканка
500 гр. творога
100 гр. сахара
100 гр. манки
50 гр. молока
50 гр. сливочного масла (масло должно быть мягким.)
2 яйца.
Пакетик Ванилина
Приготовление:
Творог,сахар, яйца, размягченное сливочное масло, молоко,ванилин выложить в чашку,хорошо взбить миксером и потихоньку всыпаем манную крупу так чтоб не было комочков.
Готовую массу выложить в форму для запекания. Оставить на 40 минут для набухания манки.Выпекать в духовке при температуре 180-200 градусов, примерно 30 минут, до золотистого цвета,но время выпечки будет зависит от размера формы,я имею ввиду если вы будете печь его в маленькой форме чтоб он был не большой в окружности, то и время выпечки будет чуть больше.Готовность определять деревяной зубочисткой.
Oatmeal Banana Nut Bread
Ingredients
1/2 cup shortening (заменила маслом, если хочется более хелфи кекс, то можно заменить на такое же количество аппл соус)
3/4 cup white sugar
2 eggs
1 cup mashed bananas (можно побольше бананов добавить)
1 teaspoon vanilla extract (использую несколько капель almond extract)
1 1/2 cups all-purpose flour
1/2 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon salt
1/2 cup quick cooking oats
1/2 cup chopped walnuts
Directions
Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C). Lightly grease a 9x5 inch loaf pan.
In a large bowl, cream together the shortening and sugar until light and fluffy. Stir in the eggs one at a time, beating well with each addition, then stir in the banana and vanilla.
In a separate bowl, sift together flour, baking soda and salt. Beat into creamed mixture. Stir in oats and nuts. Pour into prepared pan.
Bake in preheated oven for 50 to 55 minutes, or until a toothpick inserted into the center of the loaf comes out clean.
Zucchini Bread
3 whole eggs
1-3/4 cups sugar
3 cups flour
1 cup vegetable oil (butter)
1/2 teaspoon salt
1 teaspoon vanilla
1 teaspoon lemon juice
2 teaspoons cinnamon
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon baking soda
1/2 cup raisins, seedless
1/2 cup chopped walnuts
1-1/2 cups zucchini, shredded
EGG WASH:
1 whole egg
1/3 cup milk
1 teaspoon sugar
Egg wash: Blend 1 egg, milk and one teaspoon of sugar.
Preheat oven to 350 degrees.
Combine sugar, eggs, and oil and mix in processor. In another bowl, mix flour and all dry ingredients. Add the dry ingredients to sugar, oil, and egg mixture slowly. Carefully fold in zucchini and mix well.
Fill two 9" cake pans, lightly greased and floured, and bake at 350 degrees for 55 minutes. Brush with egg wash and bake 2 more minutes.
Cut each loaf into 12 wedges and serve warm. Yield: 2 loaves